Informacja prasowaWarszawa, 24.09.2019 r.Sztuczna inteligencja (ang. AI – Artificial Intelligence) dynamicznie się rozwija i stanowi przyszłość medycyny. Już doskonale sprawdza się przy diagnozowaniu różnych schorzeń
Działając jako pełnomocnik Eugeniusza Grzeszczaka – Wicemarszałka Sejmu – w związku z licznymi nieprawdziwymi i nieścisłymi informacjami w prasie lokalnej oraz ogólnopolskiej, oświadczamy że: Decyzją Naczel
813 milionów prób cyberataków w pół rokuKraków, 7 marca 2019 r. – Według danych firmy F-Secure liczba podjętych prób cyberataków w 2018 roku wzrosła o 32% w stosunku do roku poprzedniego. Ankieta przeprowadzona wś
24 października weszła w życie ustawa o usługach płatniczych. Jej zadaniem jest uporządkowanie rynku płatności i zwiększenie bezpieczeństwa obrotu pieniężnego. Przedsiębiorstwa pośredniczące w rozliczeniach gotówk
IP Box: 5% zamiast 19% podatku od dochodów z praw własności intelektualnej. Jak to wykorzystać?18 czerwca 2019Od 2019 r. polscy przedsiębiorcy mogą korzystać z długo wyczekiwanego instrumentu wsparcia działalności tzw. IP B
Warszawa, 17 stycznia 2018 r.Komentarz eksperta odnośnie zmian przepisów o ochronie danych osobowychMaciej Kaczmarski, Prezes zarządu, ODO 24.15 stycznia 2018 r. w Sejmie odbyła się konferencja dotycząca projektu ustawy o ochr
Prezydent Bronisław Komorowski podpisał nowelizację ustawy o usługach płatniczych. Wymusza ona obniżenie stawki opłaty interchange, która, jest pobierana przez banki wydające karty płatnicze przy każdej bezgotówkowej trans
Miliardy dolarów strat oraz skradzionych kont – największe cyberataki i wycieki danych ostatnich latKraków, 13 lutego 2019 r. – Najwyższe straty spowodowane przez cyberatak wyniosły 10 mld dolarów. W największym
Wiedeński Sąd Gospodarczy, orzekając jako sąd I instancji, nie uchylił wyroku częściowego arbitrów z dnia 24 sierpnia 2010 roku w sporze TP i DPTG. Decyzja sądu nie jest prawomocna. Od wydanego dziś orzeczenia, TP przys
Zdrowy smak natury:Krem z brokułu z mleczkiem kokosowym i tofuZaskakujące połączenie brokułu z mleczkiem kokosowym pozwoliło na stworzenie wyjątkowo aromatycznego dania o niepowtarzalnym smaku. Gęsty, sycący krem o pięknym